Nyáron sminktetoválás? Lehet – e nyáron sminktetoválást csináltatni?

Mért is ne?

Persze vannak szabályok, amiket be kell tartani!

Az UV sugárzás nem tesz jót a tetoválásoknak, legyen szó sminktetoválásról avagy testtetoválásról.

Akár a természetes, akár a mesterséges UV sugárzás is fakítja, tompítja, elszínezi a tetoválások színét. Főként a szemöldök és szájtetoválások vannak kitéve jobban a napsugárzásnak. Míg egy szemhéjtetoválást a napszemüveggel jól el lehet takarni úgy a másik két területet nem.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy nincs rá megoldás és a nyári időszakban nem lehet tetováltatni!

Igen lehet!

Fontos, ha a tetoválás meggyógyult az után beszerezni 50SPF stiftet, krémet, szőlőrúzst, amit tudunk használni a száj és szemöldök tetoválásokra.

Fontos azt is tudni, hogy amíg a tetoválás gyógyul, addig csak az utóápoló krémet lehet használni.

Javasolni szoktam a napozáshoz, nyaraláshoz, kiránduláshoz a nagy karimájú kalapokat, ami védi a szemöldök tetoválást is és nem utolsó sorban a napszúrástól is védi a fejünket. Illetve az egész arcra minimum 30SPF napkrémet, amit a szemöldökre is nyugodtan rá lehet kenni.

A szájtetoválásra pedig 50SPF tartalmú ápoló szőlőrúzst szoktam javasolni.

Így garantáltan nem fogja sz UV sugár módosítani a sminktetoválásunk színét.

Szoláriumozás alkalmával is ugyan ezeket az óvintézkedéseket, ápolásokat javaslom.

A szájtetoválást és a szemöldök tetoválás vonalát is át lehet kenni az 50SPF tartalmú krémmel, szőlőrúzzsal és úgy befeküdni a szoláriumgépbe, a szemhéjtetoválásra pedig a szoláriumozáshoz használt védőszemüveget kell feltenni.

Természetesen mindezt csak akkor teheted meg, ha más meggyógyult a sminktetoválásod.

Ne a frissen készült tetoválásod után 2 nappal indulj wellnessre, vagy a tengerpartra nyaralni.

Már csak azért sem mert a fertőzés veszély elkerülése végett nem ajánlatosak a közös fürdők és a sós tenger is marni fogja a friss sebet és kiszívja a tetoválás színét.

Nem beszélve a direkt napoztatásról, ami kiszívhatja, megmódosíthatja,  foltossá teheti, bele égetheti a színt a bőrödbe.

Tehát mindent szabad a szabályok betartásával. Ha ezeket az utasításokat nem tartod be, a sminktetoválásodért felelősséget nem vállalok.

Több éves szakmai tapasztalatomból kifolyólag felismerem a jelenséget, ha az utasításokat és ajánlásokat nem tartja be valaki.

Érdemes a sminktetoválásokat és a nyaralások idejét összeegyeztetni. Ha lehet, akkor nyaralás után  két- három héttel készíttesd el a sminktetoválásodat. Vagy a nyaralásod előtt három héttel és utána tartsd be a szabályokat.

A fényvédők használata egész nyárra vonatkozik nem csak a tetoválás készítés időszakára.

A nyári időszakban is várom a kedves jelentkezőket! Kellemes nyarat!