TETOVÁLÁS ÁTALAKÍTÁS!

Ez a művelet egy igen bonyolult, átgondolt és nehéz munka! Ilyenkor a tetoválóra nagy nyomás nehezedik, hiszen a vendég hozzá fordul, hogy a régi rontott vagy divatjamúlt formájú, színű sminktetoválásán segítsen javítani. A vendégek nagy elvárással vannak a szakember felé és az új készülő tetoválásáról, hiszen egyszer már megjárta az utat, ezért kissé érthető, hogy bizalmatlan. Az is érthető, hogy 20 évvel ezelőtt még gyerekcipőben járt a sminktetoválás, nem volt ennyi technika, ennyi remek pigment és ekkora nagy tudás a kozmetikusok kezében, mint most a 21. században. Bár most is látni olyan munkákat, eredményeket, amik, sajnos eltávolítandóak és pár évvel ezelőtti tetoválások vagy pár hónapos munkák.

Legtöbb javítási munka a szemöldök és szemháj tetoválásoknál figyelhető meg.

Egy meglévő sminktetoválás javítására 2 lehetőség van, de ez is attól függ, hogy milyen a jelenlegi tetoválás és itt az erősséget, a formát gondolom előtérbe helyezni.

Ha van régi sminktetoválásod, bármelyik területen is, nagyon fontos tényezőket kell megfigyelni. Pl.:

Mikor készült a tetoválás?

Milyen pigmenttel készítették?Milyen színnel? Bár ezt nagyjából a szakember látja.

Hány alkalommal készítették?

Ugyan az a tetováló készítette e?

Milyen technikával készült?

Milyen a bőrtípusod?

Milyen mélységbe kerülhetett a pigment?

Milyen a bőröd jelenlegi állapota a tetoválás területén?

Volt e már eltávolítva, bármilyen módszerrel?

Ha igen hányszor, mivel, mikor? Mikor volt az utolsó alkalom?

A szemöldök tetoválások, lehetnek vörösesen, szürkésebben, kékesebben kopottasak, a mélységük változó szokott lenni.

Minden javítási, átalakítási munkánál, vagy egy személyes találkozót, vagy fotókat szoktam kérni a vendégtől. Ha a fotón nem igazán látom a lényeget, akkor személyes konzultációra hívom a vendéget, ahol beszélgetünk. Ilyenkor megbeszéljük a fenti kérdéseket, illetve egy gyors tervezést is szoktam csinálni, hogy, hogy is lehetne kivitelezni az új formát.

Majd megbeszéljük a következőket.:

Tegyük fel, hogy Neked egy kb. 4-5 éve készült 2 alkalmas sminktetoválásod van, ami késsé az évek során vörösesebb, narancsosabb, rózsaszínesebb, bordósabb árnyalatban kopott a bőrödből szemöldököd van. Ez még a jobbik eset, mert ezt könnyebben lehet orvosolni. Könnyebben lehet javítani, de csak akkor, ha a forma is illeszkedik az arcodhoz.

Ha a formával is baj van, akkor eltávolítást javaslok. Ha a forma javítható, ami azt jelenti, hogy az új rajzból, nem lóg ki sehol sem olyan régi rész, ami zavarná az új tetoválás formáját, akkor tetoválható is egy előre egyeztetett időpontban.

A tetoválás ára ilyenkor 65.000.- Ft, amiben 2 alkalom tartozik vele és kb 2,5- 3 órát vesz igénybe.

Tegyük fel, hogy Neked egy kikopott több éves, vagy akár 20 éve készített, kékesfekete vagy  kékeszöldes vagy szürkés szemöldök tetoválásod van, ebben az esetben a legjobb megoldás az eltávolítás. Ezeket a színű szemöldököket a lézeres eltávolító módszerek és a biokémiai eltávolító módszerek is nagyon szépen szedik, csak más tematikájú a 2 kezelés.

A lézeres kezelés a gyorsabb megoldás 2-3 alkalom és nagyon szépen elhalványodik a tetoválás. A lényege, hogy a lézerfény a pigmentszemcséket szétrobbantja és a nyirokrendszeren keresztül kiürül a szervezetből. Itt is nagyon alaposan utána kell járni, hol érdemes ezt a kezelés elvégeztetni, mert nem minden lézergép tökéletes a sminktetoválások eltávolítására. Csak olyan helyre szabad menni, ahol kifejezetten erre alkalmas lézerkezelést végeznek.

Én a biokémiai eltávolító módszert végzem, amit sminktetováló géppel csinálok. Professzionális anyagokat használok, ami magyar készítmény, nem bántja a bőrt, a saját szervezetünkben is megtalálható savakat tartalmaznak. Kissé hosszabb folyamat, mint a lézeres kezelés. Nem hagy heget maga után. A mechanizmusa, hogy ez az eltávolító sav ( nem csíp, nem mar, nem okoz semmi allergiát a bőrben), mint egy mágnes a bőr felszíne felé tolja ki a festéket a bőrből. Már az első kezelés alatt lehet látni, ahogy dolgozik az anyag a bőrben, látni, ahogy a festéket löki ki a bőrből.

Ezekből a kezelésekből nem tudjuk megmondani pontosan mennyi kezelés kell. Nem egyformák a tetoválások, nem egyformák a gyógyulások, nem egyformák, az anyagcsere folyamatok sem, így nem lehet előre megjósolni, hogy 5 vagy 15 alkalom fog e kelleni.

Nagy türelem és kitartás kell a vendég részéről. A részemről meg van a motiváció, a kihívás, az alkotási vágy, hogy szebbet és jobbat kapj, mint amilyen volt.

Viszont, ha olyan állapotúnak ítélem meg a régi tetoválást, hogy az eltávolítás nélkül javítható, akkor azt tudni kell, hogy olyan formát és olyan technikát és színt kell választanom, amivel én helyre tudom hozni a meglévő sminktetoválásodat, legyen ez szemöldök vagy ajaktetoválás.

Az új és a régi szín keveredése, befolyásolhatja a végeredményt, ezért mindig 2 alkalmas tetoválásról beszélünk mikor átalakítunk. Oda is kerül szín, ahol eddig még nem volt, ott is másképp mutatkozhat az új szín beépülten.

Mindig hozd ki magadból a legjobbat.