KORREKCIÓ

Minden ÚJ sminktetoválás tartalmazza a korrekció árát. Első alkalommal megbeszéljük a formát, megtervezem , közben kiválasztjuk a megfelelő színt és megtetoválom.

Minden elkészült sminktetoválás frissen sötétnek látszik, ez természetes, hiszen friss a felület és a betetovált szín.

Technikától függően, különböző módon gyógyulnak a területek.

A szemöldök gyógyulási ideje: kb. 1 hét, amíg sebes a terület. Itt egy nagyon vékony kis rétegű seb felületet kell elképzelni, ami szinte észrevétlenül gyógyul.

A szemhéj tetoválás gyógyulási ideje: kb. 2 hét

A szájtetoválás gyógyulási ideje: kb. 5 nap, ha nem alakul ki herpesz a szájon. Itt kissé vastagabb rétegű sebfelületre kell számítani, mert a szájnál, több szövetnedv szivárog ki a bőrből, mint bármely más területnél.

Ha a sebréteg leesik a felületről, akkor a színt jóval halványabbnak fogjuk látni. Kivéve az idősebb korosztály. Nekik az anyagcseréjük le van lassulva, náluk finomabban kell a színt választani, mert nekik szinte alig kell korrekciót végezni, mert szinte semmit nem dob ki a bőrük.

A sminktetoválások teljes gyógyulása is terület és technika függő. Kb. 4-6 hetet szoktunk várni a 2. alkalommal.

Második alkalommal az is előfordulhat, hogy olyan jól megmarad a tetoválás, hogy vagy nem is kell korrekciózni, vagy nagyon minimális korrekciózni való van a területen. Ilyen esetben a korrekció kb. 30 percet vesz igénybe mindennel együtt.

De olyan is előfordul, hogy a vendég 1 -2 árnyalatot szeretne változtatni a tetoválás színén, de ezt előre kell jelezni, mert az hosszabb folyamatot vesz igénybe. 1-1,5 órát.

Korrekció alkalmával, a hiányosságokat pótoljuk, ahol pl. nem kellő képen maradt meg a szín és nem azért mert rosszul tetováltam, hanem pl, az okok amiért korrekciózni szoktunk:

  • nagyon vérzett a bőr a tetoválás alatt ezért a bőrből kimosta/kilökte a festéket
  • a vendég leszedte a sebet ezért kijött a szín is
  • vagy feláztatta a sebet a sok krémezéssel ezért kijött a színe
  • tetoválás során, nem vette olyan jól a bőre a színt
  • herpeszből visszamarad seb lett, ott a szín halványabb maradhat
  • szálazott szemöldöknél, 1-1 szál pótlását, vagy puderes hatást teszünk a szálak közé
  • szemhéjnál esetleg a pillatő, de szemhéjnál nagyon szépen meg szokott maradni a sminktetoválások

Illetve a bőrtípus is nagyon meghatározó a sminktetoválási technikák alkalmazásában, a színválasztásban, és a gyógyulásban is.

A korrekció alkalmával a formán nem változtatunk, hiszen az első alkalommal ezért volt az alapos, precíz, pontos rajzolás.