Ajaktetoválás UTÓÁPOLÁS

Mi várható a napokban!

Az ajak, a tetoválás során megdagad. Kinek kevésbé, kinek nagyon. Ilyenkor nem szabad megijedni. A száj a tetoválást traumaként fogja fel, ezáltal védekező mechanizmussal válaszol, ami a dagadás és szövetnedv, sárgás savó szivárgása. A tetoválást követően a száj érzékennyé válik feszülő, fájó, húzódó érzést produkál. Ez a jelenség 1-2 napig áll fenn. Ha herpeszre hajlamos vagy, akkor HERPEZIN vagy TELVIRÁN tablettát szoktam javasolni szedni a tetoválás előtt 3-4 nappal és a maradék tablettákat végig be kell szedni, így 90%-ban nem is jön ki a herpesz. Ha tetoválás után kijön a herpesz, akkor az orvostól kell kérni erre gyógymódot, vagy a gyógyszertárban, azon a helyen ahol herpesz jött ki a pigment halványabban épülhet be vagy kis is jöhet.

 A színe a friss tetoválásnak nagyon erős, intenzív még egy természetes szín is, sőt az érzéstelenítő krémek használatakor az erek összehúzódnak és lilás foltok alakulnak ki a szájon ezért is másképp látjuk a színt. Vérzéscsillapító hatásúak és kifehérítik a bőrt is. Ha leesik róla a seb akkor 50%-al világosabbnak fogjuk látni a színt, majd kicsit visszaerősödik.

Amit otthon kell tenned!

Száraz jegelni! Fontos, hogy nedves korongvattával, mindig tisztítsd meg a tetoválásod és utána kend be az ápolókrémmel. Ha elhagytad inkább ne kend semmivel, vagy gyere vissza egy másik krémért, vagy tiszta sheavajjal tudod ápolni. Mindig tiszta fültisztító pálcikával kend a sebet és annyiszor, ahányszor csak komfortosnak érzed. Vigyázz, hogy ne ázzon fel! Ca pezsgőtablettát vagy ampullát, C-vitamint, Cetrizin ajánlott inni segíti a regenerálódást. Fényvédelem! Léteznek olyan ajakápolók, ami fényvédő faktort is tartalmaznak ezzel ápolod is és véded is az ajkadat. Keresd nálam! Napozni, szoláriumozni, addig, amíg sebes a terület TILOS, mert elszíneződhet a tetoválás. Kozmetikai kezeléseket igénybe venni, közös fürdőbe menni TILOS addig amíg sebes. Ha állatod van a puszilgatását ölelgetését most hanyagold el, a fertőzésveszély elkerülése végett.

Gyógyulás!

5-7 napig sebes, a sebet lekaparni, leszedegetni, ledörzsölni TILOS! Ha lejött a seb akkor világosabb lesz, de a szín teljes beépülése a bőrbe 4-5 hétig is eltart. Ez után történik meg a korrekció. Mivel a szájban rengeteg érhálózat található, ami a szájunk alapszínét adja, ezért a tetoválást is valamikor intenzívebbnek valamikor tompábbnak érezzük.

A szalonban nagyon ügyelek a megfelelő higiéniai körülményekre, de erre Neked is figyelni kell otthon!

Kövesd az utasításaimat és nem lesz gond!

www.mlksminktetovalas.hu

Tel: 06304938268                                                                                                  Jó gyógyulást kívánok!