Szemhéjtetoválás UTÓÁPOLÁS

Mi várható a napokban?

A tetoválás során a felület megduzzad. A szem egy nagyon érzékeny, vékony, eres terület. Óhatatlan, hogy munka közben ne sértsek meg egy picike eret, amitől hematóma keletkezik, ami pár nap alatt az ödémával együtt nyomtalanul felszívódik. A tetoválás közben használt érzéstelenítő krém bekerülhet a szembe a festékkel együtt, ami a látást kicsit homályosíthatja, de szemcseppel, műkönnyel ez orvosolható. Előfordulhat szemtetoválás után kötőhártya gyulladás, de ez nagyon ritka eset szokott lenni, de jó ha megemlítem.

Amit otthon tenned kell!

Szemtorna alkalmazása! (erősen összecsukni és kinyitni ezt naponta többször ismételni). Ca pezsgőtabletta, Cetrizin, C-vitamin szedése ajánlott a regenerálódást segíti elő. Szemcseppet használni lehet, ha szúr, ég, vagy fáj. Száraz jegelés,( teás kanalt a hűtőbe rakni, hogy hideg legyen, azt át tekerni fóliával és pár másodpercig a szemhéjra tenni vagy ha van jégzselé azt is tökéletes) pihentetés Kamillás borogatás TILOS! Napszemüveg viselése.Kontaktlencsét pár napig ne használjunk. Ha gyulladást fordulna elő, Septozil gél kenhető rá, amit a patikában lehet beszerezni és nagyon vékonyan bekenni a területet.

Víz nem érheti, kenni nem kell. Nem is adok utóápoló krémet.

Gyógyulás!

A szemhéj tetoválás teljes gyógyulása 5-6 hét. Az ödéma, hematóma, pirosság visszahúzódása. 2-3 napig is eltarthat. Amíg sebes a terület az 1,5-2 hét is lehet. A seb erősen kapaszkodik a szempillákba, lekaparni, leszedni TILOS, meg kell várni míg magától leesik. Ha a sebbel együtt szemilla is kijön, nem probléma, azok a szempillák már elfáradtak és úgy is kihullottak volna, nő helyettük másik. NO PARA!

Szoláriumozni, szaunázni, közös fürdőbe járni, napozni, műszempillát rakatni, szempillát festetni nem lehet, addig, amíg meg nem gyógyul. Festetni, műszempillát rakatni a korrekció után 3-4 héttel lehet. Kozmetikai kezelést a tetoválás után 3 héttel ha teljesen leesett a seb, akkor lehet.

A szalonban nagyon ügyelek a megfelelő higiéniai körülményekre, de erre Neked is otthon figyelni kell.

Kövesd az utasításaimat és nem lesz gond!

www.mlksminktetovalas.hu

Tel:06304938268

                                                                                     Jó gyógyulást kívánok!