Szemöldöktetoválás UTÓÁPOLÁS

Mi várható a napokban?

A tetoválás frissen elkészítve nem a teljes végeredményt mutatja, mert a színek ilyenkor erősebbek, de 20-30%-al világosabb lesz, ha leesik róla a varr. A forma ilyenkor karakteres, határozott éles vonalú, de ha meggyógyul lágyabb hatást fogsz kapni. A forma ilyenkor másabb is lehet, mint a berajzoláskor hiszen a bőrt trauma éri, így bedagadhat és feszülhet, vastagabbnak érezhető a tetoválás, de ha leesik a seb ugyan az a forma lesz, mint, ami berajzoláskor volt.  A bőr a tetoválás által okozott irritációtól piros, fényes hatású és az érzéstelenítő krém miatt kifehéredhet körülötte a bőr, de ezek a jelenségek pár órán belül el is múlnak. A tetoválást a szervezetünk egy idegen anyagként fogja fel ezért védekező mechanizmust indít ellene, ami a szövetnedvvel, sárgás bőrsavó nedv szivárgással reagál a tetoválás helyén. Ez nem mindenkinél fordul elő! Ilyenkor jól kinyomkodott nedves korongvattával meg kell tisztítani vagy papírzsebkendővel fel kell itatni és ezt addig kell csinálni, míg pár órán belül elmúlik. Ez azon a napon jelentkezik, amikor friss a tetoválás, ha nem tisztítod, vastag lesz a seb.

Amit otthon tenned kell!

Az arcodat nyugodtan megmoshatod a szemöldöködet tisztítsd le, de TILOS feláztatni! A pigment kijöhet a bőrből a feláztatáskor. Kozmetikai kezelésre menni, gőzöltetni TILOS! Ha a korrekció is megtörtént utána 3-4 hét múlva lehet. Kaparni sebet leszedni, dörzsölni TILOS, kijön a pigment és fertőzésveszély léphet fel, illetve ezzel, akár heget is okozhat. Más kozmetikummal kenni, mint, amit adtam nem tanácsos. Kifejezetten sminktetováláshoz készült, terméket adok. Ha elvesztetted a krémet, inkább ne kend vagy gyere vissza újabb ápolókrémért. Koszos kézzel ne nyúlj a tetováláshoz, mindig tiszta fültisztító pálcikával vidd fel az utóápoló krémet, amit napi 2 alkalommal kell megtenned, vékony rétegben. Mielőtt bekened a felületet előtte tisztítsd meg! Az természetes, hogy viszket, hiszen gyógyul. Háziállatok szeretgetése puszilgatása TILOS!, fertőzésveszélye miatt.

Napozni, szoláriumozni a gyógyulás ideje alatt TILOS!, elszíneződhet a friss tetoválásod, ezért, én felelőséget nem vállalok. Közös fürdőkbe járni, szaunázni, izzasztó sportot végezni, addig tilos míg sebes a felület!

Gyógyulás:

5-10 napig gyógyul, szinte észrevétlenül, azaz addig sebes. Ha leesik a seb világosabbnak fogod látni a tetoválást, majd kicsit visszaerősödik a színe. A teljes gyógyulás, színbeépülés 4-5 hét, ezért kell addigra időzíteni a korrekciót. Nyáron és szoláriumozáskor ajánlott a fényvédő krémek használata, hogy a tetoválás színe minél tovább maradjon tartós.

A szalonba nagyon ügyelek a megfelelő higiéniai körülményekre, de erre Neked is figyelni kell otthon!

Kövesd az utasításaimat és nem lesz gond!

www.mlksminktetovalas.hu

Tel: 06304938268                                                                                                    Jó gyógyulást kívánok!